Skoči na glavno vsebino

Jedilnik

V primeru težav (dostava, bolezen, …) si pridržujemo pravico do spremembe jedilnikov.

Dober tek, vam želijo kuharice in organizatorka prehrane Vesna Novak.

s

OZNAČEVANJE ALERGENOV V ŽIVILIH

Na osnovi:

  • Uredbe (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
  • Uredbe o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
  • Pravilnika o splošnem označevanju predpakiranih živil (Ur. list RS, št. 50/04, 58/04 – popr., 43/05, 64/05 – popr., 83/05, 115/05, 118/07).

 

V šolskem jedilniku so pri vsaki jedi, z določeno črko v oklepaju, označene snovi ali proizvodi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost. 

Sestavine, ki lahko povzročajo alergijo, so v jedilniku označene z:

ALERGEN
A - arašidi in izdelki iz njih
G - žita, ki vsebujejo gluten: pšenica (G1), rž (G2), ječmen (G3), oves (G4), pira (G5), kamut (G5) ali njihove križane vrste, in izdelki iz njih; razen glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo; maltodekstrinov na osnovi pšenice; glukoznih sirupov na osnovi ječmena; žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom;
GS - gorčično seme in izdelki iz njega;
J - jajca in izdelki iz njih;
L - mleko in mlečni proizvodi (ki vsebujejo laktozo);
M - mehkužci in izdelki iz njih;
O - lupinasto sadje – oreščki: mandelj (O1), lešnik (O2), oreh (O3), indijski orešek (O4), ameriški orehi (O5), brazilski oreščki (O6), pistacija (O7), makadamija (O8) in proizvodi iz njih;
R1 - ribe in izdelki iz njih;
R2 - raki in izdelki iz njih, razen ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide; ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;
S - soja in izdelki iz nje, razen popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob; naravnih zmesi tokoferola (e306), naravnega d-alfa-tokoferola, naravnega d-alfa-tokoferol acetata, naravnega d-alfa-tokoferol sukcinata iz soje; rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja, rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;
SO2 - žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 100 mg/kg ali 1,0 mg/l, izraženi kot SO2;
SS - sezamovo seme in izdelki iz njega;
V - volčji bob in izdelki iz njega;
Z - listna zelena in izdelki iz nje.

Seznam alergenov je priloga jedilnikom in je objavljen na oglasnih deskah poleg jedilnikov in na spletnih straneh šole, zavoda in vrtca.

e

Pravila šolske prehrane

Osnovna šola Veržej

Odjava malic

Kontakt

Tajništvo

02 587 16 54

Vodja šole 02 588 13 90
Socialna delavka
(zavod)
02 587 16 66
Psihologinja
(zavod)
030 357 227
Medicinski tehnik
(zavod)
02 620 32 04
Svetovalna delavka
(šola)
02 620 32 06
Računovodstvo 02 620 32 03
Računovodstvo
(obračun vrtca, malic)
02  620 32 02
Ekonom 02 620 32 05
Knjižnica 051 600 990
Kuhinja 031 399 592
Vrtec 051 600 980
Zavod dežurni 051 655 039

Izdelava spletne strani

Sašo Hladen

d

GLAVNI MENI

Dostopnost